+36 (30) 5 251 928

Hajdúnánás - Eladó Telek

Alapterület
685 m2
Irányár
15.990.000 Ft
Hirdetés azonosító
289224

Luxus telek a városközpontban - Hajdúnánás

Leírás

Luxus telek a városközpontban - Hajdúnánás



Minden ingatlan különleges, egyedi és bizonyos szempontokból megismételhetetlen....


Ez az ingatlan azon felül, hogy Hajdúnánás központjában, a Hotel Mediántól fél perces sétára helyezkedik el, felülete kiegyenlített, minden közel található hozzá: iskolák, óvodák, egyéb közintézmények, boltok, piac... ráadásul SAROKTELEK, ami azt jelenti, hogy az átlagosnál sokkal nagyobb, 60% mértékben beépíthető, azaz akár 411 nm-es lakóingatlan is tervezhető rá. Ráadásul emiatt 2 utcáról is megközelíthető, 2 utcára is bejáratot nyithat, így a megközelíthetősége nagyszerű.


685 nm-es nagyságú, víz, gáz (csonk), villany közmű bekötésekkel rendelkezik. Körbekerített terület, szabályos alakú, úgynevezett 'kvadrátos'.


Lk-1 építési övezetbe tartozó telek (Kisvárosias lakóterület, emeletes, zártsorú általános beépítési móddal), 60%-os maximális beépíthetőséggel.


A Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) ide vonatkozó főbb rendelkezései:

(1) Az építési övezet több önálló rendeltetési egységet magába foglaló, 4,5 - 6,0 méter közötti épületmagasságú épületek elhelyezésére szolgál, ahol egy önálló rendeltetési egységre legalább 80 m2 telekhányadot kell biztosítani.

(2)
a) A területen elhelyezhető épület - a legfeljebb 12 lakásos lakó rendeltetésen kívül-
aa) kereskedelmi, szolgáltató
ab) hitéleti, nevelési, oktatási, egészségügyi, szociális,
ac) kulturális, közösségi szórakoztató,
ad) szállás jellegű,
ae) igazgatási, iroda és
af) sport
rendeltetést is tartalmazhat
b) Elhelyezhető továbbá: A övezet sajátos (lakóterületi) használatát nem korlátozó vagy attól védelmet nem igénylő gazdasági tevékenység célját szolgáló épület.
c) Nem helyezhető el:
ca) önálló parkolóterület és garázs a 3,5 tonna önsúlynál nehezebb gépjárművek és ilyeneket szállító járművek számára,és
cb) üzemanyagtöltő, autómosó


Folyamatban van a Földhivatali ügyintézés, mely során jogilag is levételre kerül a területről a korábbi, már elbontott lakóingatlan. A tulajdonos úgy adja át ekkor már, mint lakóház építésére alkalmas telek - így 4 éven belüli építkezés esetén mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól (élhet az illetékmentességgel), ha az adásvételi szerződés illetékkiszabásra történő bemutatásától számított 4 éven belül vállalja, hogy lakóházat épít és a felépített lakóházban a lakás(ok) hasznos alapterülete eléri a településrendezési tervben meghatározott maximális beépíthetőség legalább 10%-át.


Nem mindegy, hogy jövőbeli otthonát vagy egyéb üzleti, vállalkozási tevékenységének helyét hova tervezi, hiszen a jó elhelyezkedés garantálja a rá épített felépítmény értéktartását. Már most úgy érdemes terveznie, hogy a későbbiekben üzleti szempontból is megfontolt döntés legyen, hiszen egy esetleges későbbi eladás során adott áron felépült épület magasabb értéket képvisel egy ilyen nagyszerű helyen, mint egyéb, kintebb eső utcákon. Ne a telken, így ne a helyen spóroljon!


Irányár a fentiek tekintetében 15.990.000 Ft


LAX Ingatlaniroda
www.laxingatlan.hu
info.laxingatlan@gmail.com
0630/525-1928
Hajdúnánás, Mártírok útja 15.

Kapcsolati adatok

Érdeklődjön az ingatlanról, e-mailben!

Hasonló ingatlanok